<< back

Introductie visuele identiteit Catalpa kinderopvang

De belevingswereld van kinderen stond centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe visuele identiteit voor Catalpa kinderopvang. Koeweiden Postma vroeg kinderen daarom om zelf mee te werken aan illustraties en fotografie. Ook ontwikkelde Koeweiden Postma een unieke en onderscheidende logo-familie, typografie, vormentaal en kleurpalet.
 
Kinderen, met hun eigen unieke fantasie en voorkeuren staan centraal in de doelstelling van Catalpa. Koeweiden Postma vond het dan ook logisch dat kinderen hun steentje bij mochten dragen aan de visuele identiteit die hen gaat omringen.
 
Door kinderen foto's van herkenbare, eenvoudige gebruiksvoorwerpen volledig naar eigen inzicht te laten bewerken ontstonden verassende en bijzondere illustraties. Zo werd een nietmachine bijvoorbeeld een prachtige vogel en een set wasknijpers een school vissen.
 
Ook de fotografie is voornamelijk door kinderen zelf, vanuit het kenmerkende lage perspectief, gemaakt. De hieruit resulterende beeldtaal is daardoor opvallend en toch tegelijkertijd alledaags.
 
Een op maat gemaakte brandportal zorgt ervoor dat individuele vestigingen in staat zijn vrij gebruik te maken van de verschillende stijlelementen. Aan de hand van templates kunnen zelfstandig stationary, brochures, affiches, advertenties en zelfs gevelsigning geproduceerd worden.
 
Het resultaat is een herkenbare stijl die voldoende ruimte biedt voor het eigen profiel van de vestigingen van Catalpa kinderopvang.
 
Catalpa kinderopvang is met ruim 220 vestigingen, 2300 medewerkers en meer dan 18.000 kinderen, een van de grootste professionele organisaties voor kinderopvang in Nederland. Catalpa biedt dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

 

Logo

 

Typografie

 

Tekeningen

 

Stationary

 

DIY Brandportal

 

Communicatiemiddelen

 

Signing